Kuvataide

Kun puhutaan kuvataiteesta tekoälyjen yhteydessä, yleensä sillä tarkoitetaan generointia, jossa ihmisen syöttämästä tekstistä generoidaan kuva. Tekoälyllä luotu kuvataide mahdollistaa monenlaisten eri tyylisten kuvien luomisen nopeasti ja mahdollistaa monille sen mikä aikaisemmin vaati vuosien opiskelua. Ilman opiskelua tekoälytaiteen kanssa ei kyllä vieläkään selviä, vaan pohjimmiltaan ne ovat vain työkaluja joita tulee osata käyttää.

Aluksi kuvataiteen luominen tekoälyllä oli vain harvojen huvia, joka tuotti lähinnä huvittavia lopputuloksia. Kansan keskuuteen tekoälyllä luotu kuvataide tuli lopulta OpenAI:n DALL-E:n kautta ja tätä menestystä seurasivat pian Midjourney ja Stable Diffusion. Tekoälytaide ei ole enää vitsi, se on vakavasti otettava työkalu, jolla on valtavasti potentiaalia. Ymmärrettävistä syistä myös näiden uusien työkalujen vaaroista on alettu puhua uuteen vakavaan sävyyn.

Olemme kuitenkin vasta alussa tekoälytaiteen kanssa ja tuntuu, että tällä hetkellä kehittymisen tahti on niin kova, että välillä sen kanssa on vaikea pysyä perässäkään. Monet asiat tulevat muuttumaan jo lähitulevaisuudessa ja todennäköistä on, että työkalut muuttuvat yhä helppokäyttöisemmiksi ja niistä tulee vielä nykyistä enemmän massojen huvia ja hyötyä.